• Introduceti
 • lei
 • sau
 • lei
 • lei
 • %

  cauta caen
 • lei
 • Calculator avansat
calculeaza

Calculeaza:

 • Salariu Part Time Net.
 • Contributiile platite de angajator si angajat.
 • Ce taxe plateste firma pentru angajatii part time.
Utilizare:
Calcul Salariu 2024:
 • Actualizat pentru anul 2024.
Contributii Angajat
Asigurari Sociale (CAS) 25%
Asigurari Sociale de Sanatate (CASS) 10%
Deducere personala (DP)
Impozit pe venit (IV) 10%
Contributii Angajator
Contributie Asiguratorie pentru Munca (CAM) 2.25%

Calcul salariu part time. Cat plateste firma pentru un angajat part time.

Calculator salarii part time. Introduceti salariu cu jumatate de norma sau un salariu mai mic decat salariul minim pe economie pentru a vedea ce taxe plateste firma pentru un angajat part time. In aceasta pagina aveti posibilitatea de a va calcula salariul net part time, pornind fie de la cel brut fie de la cel complet (cost total firma). Este actualizat potrivit ordonantei Nr. 4/2017 din 20 iulie 2017, unde se aduce urmatoarea modificare:
In cazul castigului lunar brut realizat in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga sau cu timp partial, al carui nivel este sub nivelul salariului minim brut pe tara garantat in plata aprobat prin hotarare a Guvernului, venitul luat in calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contributiei de asigurari sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora este salariul minim brut pe tara.

Incepanad de la 1 august 2017, pentru contractele de munca part time sau cu norma intreaga care sunt mai mici decat salariul minim brut pe economie, angajatorul (firma) va plati CAS si CASS la nivelul unui contract cu norma intreaga platit cu salariul minim brut. Exceptati de la aceasta regula sunt studentii pana in 26 de ani, ucenicii pana in 18 ani, persoanele cu dizabilitati, pensionari pentru limita de varsta si cei care au mai multe contracte cu juma' de norma ce adunate depasesc venitul minim brut. Nota: calculatorul nu tine cont de aceste exceptii.
Calculatorul poate fi util pentru firmele care platesc salariati part time (program partial de lucru) avand de regula un program de 2 sau 4 ore pe zi. Trebuie sa se tina cont de faptul ca transformarea intre salarii nu poate sa corespunda exact la leu, insa matematic sumele sunt corecte. De exemplu, la un calcul simplu, unui salariu brut de 4500 de lei sau unuia de 4499 lei o sa le corespunda un salariu net de 2632 lei, pentru ambele valori. Deci atunci cand se va face transformarea inversa de la net la brut, calculatorul va afisa cea mai mica valoare a salariului brut caruia sa-i corespunda acel salariu net, iar acelasi calcul se aplica si pentru salariu complet.


Selectati anul 2024 pentru calcul salariu 2024 sau ceilalti ani disponibili.

Apasand butonul "calculator avansat" veti avea la dispozitie mai multe optiuni de calcul:

- Numar tichete de masa - introduceti numarul de tichete pe care le primiti lunar, pot fi si tichete cadou, apoi precizati valoarea unui tichet.
- Functie de baza - daca aveti un singur contract de munca, acesta este functie de baza, iar in cazul in care aveti mai multe contracte de munca, trebuie sa va alegeti unul din acestea ca fiind functia de baza. Deducere personala - aceasta este de fapt o scutire partiala de la plata impozitului pe venit pentru salariatii care au un salariu brut ce nu depaseste 3600 lei, au functie de baza si vine calculata in functie de numarul de persoane pe care il au in intretinere. La calcularea deducerii este luata in calcul si valoarea bonurilor primite.
- Scutit impozit - exista categorii de salariati, exemplu: programator sau salariat cu handicap, ce pot fi scutiti de la plata impozitului pe venit de 10%.
- Afisare in euro - va face calcul salariu afisand valoare in euro la cursul BNR de azi.

Dupa ce realizati un calcul va vor aparea doua optiuni, una de printare a rezultatului calculatorului si una sa descarcati in format PDF.
Situl calculator salarii are la baza codul fiscal, cu normele metodologice de aplicare.

Actualizat conform Codului fiscal, cu noul mod de calcul al deducerii personale in anul 2023.

Codul fiscal

Ultima actualizare : Actualizat pentru anul 2023
Actualizari anterioare:
1 ianuarie 2020 - eliminarea supraimpozitarii pentru angajatii part time sau a contractelor cu norma intreaga mai mici decat salariul minim
Legea nr. 285/2018 din 29 noiembrie 2018
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 4/2017, ce intra in vigoare incepand cu 01 August 2017, iar firmele vor achita contributii mai mari CAS->la pensii si CASS->sanatate pentru angajatii care au un venit mai mic decat salariul minim brut pe economie. Cotele de contributii fiind la nivelul salariului minim brut din anul respectiv, atat pentru contractele part time (jumatate de norma) cat si norma intreaga.
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 3/2017, ce intra in vigoare incepand cu 01 Februarie 2017, si prevede eliminarea plafonului de 5 salarii medii pe economie pentru contributia CAS angajat si angajator.


Acest website poate fi folosit pentru a va face o idee, o estimare cu privire la taxele salariale pentru cazurile generale si nu poate inlocui un program de contabilitate. Daca detineti o firma sau sunteti persoana fizica, puteti apela la o firma de contabilitate sau folositi un soft autorizat sub indrumarea sau cu ajutorul unui contabil.
Calculele rezultate au caracter orientativ, ne declinam orice responsabilitate fata de eventuale erori contabile aparute in urma folosirii acestora.

Ani pentru care puteti calcula: