• Introduceti
 • lei
 • ore
  ore
  + %
 • lei
 • lei
 • lei
 • lei
 • Calculator simplu
calculeaza

Genereaza fluturas de salariu

Utilizare:
 • Introduceti Salariu de baza - salariul tarifar / de incadrare
 • Selectati luna pentru care se va emite fluturasul de salariu.
 • Pentru alte detalii privind norma lunara de ore, orele suplimentare, tichete de masa acordate, alte sporuri, deducere pesonala, persoane in intretinere sau angajat scutit de impozit, apasati butonul "Calculator avansat" si modificati aceste optiuni.
 • Orele suplimentare vor fi platite adaugand un spor procentual.
  Exemplu: cu un spor de 100% - orele suplimentare sunt platite dublu.
 • Puteti descarca rezultatul in format PDF sau sa-l tipariti.
Calcul Salariu 2024:
 • Actualizat pentru anul 2024.
Contributii Angajat
Asigurari Sociale (CAS) 25%
Asigurari Sociale de Sanatate (CASS) 10%
Deducere personala (DP)
Impozit pe venit (IV) 10%
Contributii Angajator
Contributie Asiguratorie pentru Munca (CAM) 2.25%

Calculator Salarii - fluturas de salariu

Genereaza fluturas de salariu. Introduceti salariu de baza pentru a va detalia salariul angajatului, avand optiunea de a descarca PDF. Avansat.
Aceasta aplicatie vine in ajutorul firmelor si a persoanelor care tin evidenta contabila si doresc sa realizeze o generare rapida si simpla a unui fluturas de salariu.

Salariu de baza - salariu tarifar / salariu de incadrare, suma inscrisa in contractul individual de munca, fara sporuri, alte indemnizatii sau adaosuri.
Firma - numele firmei.
Luna - luna pentru care se va calcula fluturasul de salariu.

Apasand butonul "calculator avansat" veti avea la dispozitie mai multe optiuni:

- Norma lunara - un salariat incadrat cu norma intreaga poate lucra 168 de ore sau chiar 176 in functie de cate zile lucratoare sunt in luna respectiva. Pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana. In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani durata timpului de munca este de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana.
- Total ore lucrate - este timpul lucrat de angajat pe parcursul unei luni de munca. Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare. Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
- Spor ore suplimentare - se stabileste prin negociere intre angajator si salariat si se va stipula in contractul de munca individual sau colectiv, iar acesta nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
Aceste informatii sunt prevazute in codul muncii.
- Sporuri - sunt sporuri impozitate la care se aplica toate contributiile, fie ca este spor de vechime, de productie sau alte bonusuri.
- Retineri - eventuale retineri din salariul net al angajatului.
- Numar tichete de masa - introduceti numarul de tichete pe care le primiti lunar, pot fi si tichete cadou, apoi precizati valoarea unui tichet.
- Functie de baza - daca aveti un singur contract de munca, acesta este functie de baza, iar in cazul in care aveti mai multe contracte de munca, trebuie sa va alegeti unul din acestea ca fiind functia de baza. Deducere personala - aceasta este de fapt o scutire partiala de la plata impozitului pe venit pentru salariatii care nu depasesc un anumit prag salarial, au functie de baza si vine calculata in functie de numarul de persoane pe care il au in intretinere. La calcularea deducerii este luata in calcul si valoare bonurilor primite.
- Scutit impozit - programator, salariat cu handicap, sau alte categorii de salariati ce sunt scutiti de la plata impozitului pe venit de 16% in 2017 / 10% din 2018.

Acest website poate fi folosit pentru a va face o idee, o estimare cu privire la taxele salariale pentru cazurile generale si nu poate inlocui un program de contabilitate. Daca detineti o firma sau sunteti persoana fizica, puteti apela la o firma de contabilitate sau folositi un soft autorizat sub indrumarea sau cu ajutorul unui contabil.
Calculele rezultate au caracter orientativ, ne declinam orice responsabilitate fata de eventuale erori contabile aparute in urma folosirii acestora.