• Introduceti
 • lei
 • sau
 • lei
 • lei
 • %

  cauta caen
 • lei
 • Calculator avansat
calculeaza

Calculeaza:

 • Salariu Brut
 • Contributiile platite de angajator si angajat in Romania.
Utilizare:
 • Introduceti in partea din stanga salariu net si calculati salariu brut.
 • Selectati anul pentru care doriti sa calculati.
 • Pentru un calculator de salarii detaliat, apasati pe butonul 'Calculator avansat'. Aici o sa puteti introduce si salariu complet - insemnand cat plateste firma pentru plata unui salariu.
 • Puteti descarca rezultatul in format PDF sau sa-l tipariti.
Calcul Salariu 2021:
 • Actualizat pentru anul 2021.
Contributii Angajat
Asigurari Sociale (CAS) 25%
Asigurari Sociale de Sanatate (CASS) 10%
Deducere personala (DP)
Impozit pe venit (IV) 10%
Contributii Angajator
Contributie Asiguratorie pentru Munca (CAM) 2.25%

Calculator Salarii 2021 - Calcul salariu Brut - Net la Brut, Complet la Brut

Calcul salariu brut. Calculator salariu brut pornind de la salariu net sau complet. Anul 2021. In aceasta pagina aveti posibilitatea de a va calcula salariul brut, pornind fie de la cel net fie de la cel complet (cost total firma).

Trebuie sa se tina cont de faptul ca transformarea intre salarii nu poate sa corespunda exact la leu, insa matematic sumele sunt corecte. De exemplu, la un calcul simplu, unui salariu brut de 4500 de lei sau unuia de 4499 lei o sa le corespunda un salariu net de 2632 lei, pentru ambele valori. Deci atunci cand se va face transformarea inversa de la net la brut, calculatorul va afisa cea mai mica valoare a salariului brut caruia sa-i corespunda acel salariu net, iar acelasi calcul se aplica si pentru salariu complet.


Selectati anul 2021 pentru calcul salariu 2021 sau ceilalti ani disponibili.

Apasand butonul "calculator avansat" veti avea la dispozitie mai multe optiuni de calcul:

- Numar tichete de masa - introduceti numarul de tichete pe care le primiti lunar, pot fi si tichete cadou, apoi precizati valoarea unui tichet.
- Functie de baza - daca aveti un singur contract de munca, acesta este functie de baza, iar in cazul in care aveti mai multe contracte de munca, trebuie sa va alegeti unul din acestea ca fiind functia de baza. Deducere personala - aceasta este de fapt o scutire partiala de la plata impozitului pe venit pentru salariatii care au un salariu brut ce nu depaseste 3600 lei, au functie de baza si vine calculata in functie de numarul de persoane pe care il au in intretinere. La calcularea deducerii este luata in calcul si valoarea bonurilor primite.
- Scutit impozit - exista categorii de salariati, exemplu: programator sau salariat cu handicap, ce pot fi scutiti de la plata impozitului pe venit de 10%.
- Afisare in euro - va face calcul salariu afisand valoare in euro la cursul BNR de azi.

Dupa ce realizati un calcul va vor aparea doua optiuni, una de printare a rezultatului calculatorului si una sa descarcati in format PDF.
Situl calculator salarii are la baza codul fiscal, cu normele metodologice de aplicare.

Actualizat conform Codului fiscal, cu noul mod de calcul al deducerii personale.

Codul fiscal

Ultima actualizare : 1 ianuarie 2021
Actualizari anterioare:
1 ianuarie 2020 - eliminarea supraimpozitarii pentru angajatii part time sau a contractelor cu norma intreaga mai mici decat salariul minim
Legea nr. 285/2018 din 29 noiembrie 2018
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 4/2017, ce intra in vigoare incepand cu 01 August 2017, iar firmele vor achita contributii mai mari CAS->la pensii si CASS->sanatate pentru angajatii care au un venit mai mic decat salariul minim brut pe economie. Cotele de contributii fiind la nivelul salariului minim brut din anul respectiv, atat pentru contractele part time (jumatate de norma) cat si norma intreaga.
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 3/2017, ce intra in vigoare incepand cu 01 Februarie 2017, si prevede eliminarea plafonului de 5 salarii medii pe economie pentru contributia CAS angajat si angajator.


Acest website poate fi folosit pentru a va face o idee, o estimare cu privire la taxele salariale pentru cazurile generale si nu poate inlocui un program de contabilitate. Daca detineti o firma sau sunteti persoana fizica, puteti apela la o firma de contabilitate sau folositi un soft autorizat sub indrumarea sau cu ajutorul unui contabil.
Calculele rezultate au caracter orientativ, ne declinam orice responsabilitate fata de eventuale erori contabile aparute in urma folosirii acestora.