• Introduceti
 • lei
 • sau
 • lei
 • lei
 • % cod caen

  cauta caen
 • Calculator avansat
calculeaza

Calculeaza:

 • Salariu Part Time Net (salariu cu jumatate de norma).
 • Contributiile platite de angajator si angajat.
 • Ce taxe plateste firma pentru angajatii part time.
Utilizare:
 • Introduceti in partea din stanga salariu brut part time si calculati salariu net part time.
 • Pentru un calculator de salarii detaliat apasati pe butonul 'Calculator Avansat'. Aici o sa puteti introduce si salariu complet - insemnand toate costurile unei firme pentru plata unui salariu part time.
 • Puteti descarca rezultatul in format PDF sau sa-l tipariti.
Contributii Angajat
Asigurari Sociale (CAS) 10.5%
Asigurari Sociale de Sanatate (CASS) 5.5%
Fondul de Somaj (CFS) 0.5%
Deducere personala (DP)
Impozit pe venit (IV) 16%
Contributii Angajator
Asigurari Sociale (CAS) 15.8%
Asigurari Sociale de Sanatate (CASS) 5.2%
Fondul de Somaj (CFS) 0.5%
Concedii si Indemnizatii (CCI) 0.85%
Creante Salariale (FGPCS) 0.25%
Fondul de Risc si Accidente (AMBP) 0.15%

Calcul salariu part time. Cat plateste firma pentru un angajat part time.

Calculator salarii part time. Introduceti salariu cu jumatate de norma sau un salariu mai mic decat salariul minim pe economie pentru a vedea ce taxe plateste firma pentru un angajat part time. In aceasta pagina aveti posibilitatea de a va calcula salariul net part time, pornind fie de la cel brut fie de la cel complet (cost total firma). Este actualizat potrivit ordonantei Nr. 4/2017 din 20 iulie 2017, unde se aduce urmatoarea modificare:
In cazul castigului lunar brut realizat în baza unui contract individual de munca cu norma intreaga sau cu timp partial, al carui nivel este sub nivelul salariului minim brut pe tara garantat in plata aprobat prin hotarare a Guvernului, venitul luat in calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contributiei de asigurari sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora este salariul minim brut pe tara.

Incepanad de la 1 august 2017, pentru contractele de munca part time sau cu norma intreaga care sunt mai mici decat salariul minim brut pe economie, angajatorul (firma) va plati CAS si CASS la nivelul unui contract cu norma intreaga platit cu salariul minim brut. Exceptati de la aceasta regula sunt studentii pana in 26 de ani, ucenicii pana in 18 ani, persoanele cu dizabilitati, pensionari pentru limita de varsta si cei care au mai multe contracte cu juma' de norma ce adunate depasesc venitul minim brut. Nota: calculatorul nu tine cont de aceste exceptii, daca aveti una din aceste situatii , calculati manual sau calculati suma dubla (care sa depaseasca venitul minim brut) si impartiti la 2.
Calculatorul poate fi util pentru firmele care platesc salariati part time (program partial de lucru) avand de regula un program de 2 sau 4 ore pe zi.
Trebuie sa se tina cont de faptul ca transformarea intre salarii nu poate sa corespunda exact la leu, insa matematic sumele sunt corecte. De exemplu, la un calcul simplu, unui salariu brut de 2000 de lei sau unuia de 1998 lei o sa le corespunda un salariu net de 1435 lei, pentru ambele valori. Deci atunci cand se va face transformarea inversa de la net la brut, calculatorul va afisa cea mai mica valoare a salariului brut caruia sa-i corespunda acel salariu net, iar acelasi calcul se aplica si pentru salariu complet.

Apasand butonul "calculator avansat" veti avea la dispozitie mai multe optiuni de calcul:

- Numar tichete de masa - introduceti numarul de tichete pe care le primiti lunar, pot fi si tichete cadou, apoi precizati valoarea unui tichet.
- Deducere personala - aceasta este de fapt o scutire partiala de la plata impozitului pe venit pentru salariatii care au un salariu brut care nu depaseste 3000 lei, au functie de baza si vine calculata in functie de numarul de persoane pe care il au in intretinere. La calcularea deducerii este luata in calcul si valoare bonurilor primite.
- Programator sau salariat cu handicap - aceste doua categorii de salariati sunt scutiti de la plata inmpozitului pe venit de 16%.
- Fontul de risc si accidente - este Asigurarea pentru Accidente de Munca si Boli Profesionale(AMBP), contributie ce vine calculata in functie de domeniul de activitate al firmei, apasand pe lupa din partea dreapta puteti introduce codul CAEN pentru a afla tariful de risc, sau puteti lasa valoarea initiala de 0.15%.
- Afisare in euro - va face calcul salariu afisand valoare in euro la cursul BNR de azi.

Dupa ce realizati un calcul va vor aparea doua optiuni, una de printare a rezultatului calculatorului si una sa descarcati in format PDF.
Situl calculator salarii are la baza codul fiscal, cu normele metodologice de aplicare.

Actualizat conform Codului fiscal 2016, Legea nr.227/2015 privind impozitul pe venitul persoanei fizice si noul mod de calcul al deducerii personale.

Ultima actualizare: Codului fiscal 2017
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 4/2017, ce intra in vigoare incepand cu 01 August 2017, iar firmele vor achita contributii mai mari CAS->la pensii si CASS->sanatate pentru angajatii care au un venit mai mic decât salariul minim brut pe economie. Cotele de contributii fiind la nivelul salariului minin brut din anul respectiv, atat pentru contractele part time (jumatate de norma) cat si norma intreaga. Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 3/2017, ce intra in vigoare incepand cu 01 Februarie 2017, si prevede eliminarea plafonului de 5 salarii medii pe economie pentru contributia CAS angajat si angajator.

Pe prima pagina aveti o serie de calcule predefinite pornind de la sume fixe sau si .